Un minor de 16 ani, fratele fetiței dispărute miercurea trecută în sectorul Ciocana al Capitalei, este acuzat de șantaj și extorcare de bani. Conform versiunii oficiale, el a fost cel care a răpit fetița, solicitând de la părinții ei 3500 de euro drept răscumpărare. 

Anterior, în presa de la Chișinău au apărut speculații că fetița și-ar fi înscenat propria răpire. Astăzi procurorii au dezmințit aceste afirmații. 

„Fetița nu a realizat că este victima unui șantaj. Fratele acesteia a acționat ingenios. El a convins-o să se deplaseze împreună cu el. Minorul a întreprins acțiuni pentru a crea impresia ca ea nu este în pericol, că mama cunoaște. Toate acestea au fost regizate. În seara infracțiunii, copilul s-a aflat într-un apartament închiriat de către fratele ei. Ea nu a reliazat că este parte a unui plan infarcțional pentru a extorca banii”, a precizat Ion Munteanu. 


sursa video: privesc.eu 

În prezent, fetița este acasă și se află în afara oricărui pericol, au precizat autoritățile. 

Potrivit procurorului, minorul de 16 ani a acționat împreună cu un alt minor. Ambii au fost arestați preventiv, figurând în dosar în calitate de învinuiți. Minorii și-au recunoscut parțial vinovăția. 

În cazul în care va fi condamnat, principalul autor al infracțiunii riscă de la 10 până la 13 ani de închisoare. Anterior, acesta a mai avut probleme cu legea, au precizat autoritățile. 

În 2018, în mun. Chișinău au fost înregistrate 248 de apeluri parvenite de la rude privind dispariția minorilor care nu s-au întors fie de la școală, fie de la secții sportive sau locuri de agrement.  Din acestea, susțin oamenii legii, cazul fetiției de la Ciocana este primul în care dispariția a avut drept cauză acte de natură infracțională.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!