„Nu am violat pe nimeni. E vorba de un dosar politic. Toată șansa ca eu să ies la libertate este în a sensibiliza opinia publică, opinia internațională. În caz contrar, eu o să fiu Brăguța 2... după faptul unde mă culcă pe mine în penitenciarul Nisporeni”, a declarat Gheorghe Petic în debutul ședinței.

Liderul organizației PPDA a menționat că, anterior, a spus că va fi arestat. „Astăzi au mai apărut trei episoade, ca să fie dosarul mai frumos. În urma dezvăluirilor cu contrabanda de țigări, din 15 iulie, eu am fost supus, împreună cu familia mea, la mai multe presiuni. Am fost numit agentul FSB datorită faptului că am avut șansa să învăț la Moscova, am fost numit contrabandist, am fost bătut și maltratat într-o parcare din Ungheni, am fost hărțuit în presă precum că eu aș fi hărțuit sexual niște domnișoare care erau studentele mele pe care nici nu le-am învățat, pe care nici nu le știu”, a mai spus acesta.


Gheorghe Petic a fost reținut vineri, 12 octombrie, fiind suspectat de viol. După ce PAS și PPDA au acuzat că dosarul ar fi fost o înscenare, a doua zi, în data de 13 octombrie, poliția a publicat înregistrarea audio cu apelul presupusei victime la 112.

Andrei Braguţa a fost reţinut pe 15 august 2017 pentru violenţa nepericuloasă pentru viaţa şi sănătatea poliţiştilor, iar pe 26 august 2017, a decedat în Penitenciarul nr. 16 „Pruncul”. Mai mulți ofițeri din sistemul penitenciar și patru deţinuţi care s-au aflat în aceeaşi celulă cu Andrei Braguţa au fost deferiți justiției, sub acuzația de "tratamente inumane" aplicate victimei.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!