Pentru că, după ce a absolvit facultatea, nu a reușit să-și găsească un loc de muncă,  Assumpta Uwamariya a început să cultive sfeclă pentru a avea o sursă de venit. Astfel, i-a venit ideea să transforme această legumă în vin roşu, o băutură cu arome bogate, de pământ, cunoscută sub numele de „Karisimbi''. 

Tânăra în vârstă de 27 de ani cultivă în prezent sfeclă roşie la ferma sa de trei hectare  şi are şaptesprezece angajaţi. De asemenea, ea cumpără sfeclă roşie și de la alţi producători locali.

Pentru obţinerea vinului, sfecla roşie este recoltată, spălată, tăiată în bucăţi mici, fiartă, iar apoi este lăsată la fermentat.

Uwamariya produce aproximativ 620 de litri de vin pe săptămână şi speră ca până anul viitor să îşi dubleze cantitatea obţinută. 
Antreprenoarea vinde aproximativ o mie de sticle cu vin pe lună. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!