„Pe platforma noastră, poți raporta cazuri de corupție sau situații ce pot crea corupție, indicând care sunt instituțiile vizate sau despre ce fel de practici este vorba. Poți raporta anonim, dacă dorești, însă ceea ce raportezi nu trebuie să conțină informații cu caracter personal. Noi nu vrem să presupunem care sunt instituțiile și practicile cele mai corupte. Noi vrem să aflăm de la cetățeni care sunt problemele cu care se confruntă. Iar împreună să încercăm să le abordăm”, spun autorii inițiativei.
Astfel, cu cât mai multe cazuri vor fi identificate, cu atât mai ușor vor putea fi inițiate campanii de advocacy pentru a pune presiune pe instituțiile statului și autoritățile locale să schimbe situația existentă.
„O treime din cetățeni refuză să plătească mită, conform sondajelor. Acesta este grupul nostru țintă. Apoi, vom ajunge și la ceilalți cetățeni și le vom explica care sunt tipurile de corupție, de ce trebuie de combătut astfel de practici și cum ar trebui să fie lucrurile de fapt. Astfel, misiunea noastră în acest proiect este să creștem proporția celor ce refuză să devină complici ai corupției”, adaugă inițiatorii.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.