Lucrările de reconstrucție au demarat în 2017 și au durat aproape un an. Clădirea, veche de peste o sută de ani, a necesitat reparație capitală, cu fortificarea structurii de rezistență. Pentru îmbunătățirea infrastructurii, inclusiv procurarea mobilierului și a echipamentului, au fost investițu 500.000 USD, dintre care 270.000 USD au fost alocați de Guvernul SUA și 230.000 USD de INJ.

Acum instituția dispune de spații multifuncționale, care recreează ambianța și spiritul unei săli de judecată prin exerciții de simulare a proceselor de judecată. Spațiile au fost dotate, de asemenea, cu echipament audio-vizual care permite înregistrarea simulărilor, pentru a fi analizate ulterior de audienți.

Totodată, INJ și-a sporit accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilități, prin construirea rampelor de acces, instalarea pavajelor tactile și a toaletelor accesibile.

 Institutul Național al Justiției intenționează să instaleze un lift pentru scări, pentru a oferi acces la etajul doi.

 În ultimii trei ani, Institutul Național al Justiției a fost sprijinit de partenerii de dezvoltare în eforturile sale de a transforma mediul pentru formarea profesională și de a adopta metode inovatoare de învățare.

 În cadrul unui proiect PNUD finanțat de Guvernul Danemarcei, a fost creată o platformă IT care testează electronic candidații la funcția de judecător sau procuror. Platforma este funcțională din 2016.

> > > > > > >

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!