Potrivit forţelor de ordine, o tânără  a fost uşor rănită de către agresor şi primeşte în prezent îngrijiri medicale. Potrivit martorilor, bărbatul „a dat năvală într-o farmacie şi a luat ostatică o femeie”, a indicat un purtător al poliţiei din Koln.

„Gara a fost închisă pentru călători, iar circulaţia trenurilor - întreruptă” ca măsură de precauţie, conform poliţiei.

Știrea inițială: Poliţia germană a fost chemată luni să intervină într-o „situaţie cu ostatici” în apropiere de principala gară din Koln (vest), informează DPA şi Reuters. O purtătoare de cuvânt a poliţiei a indicat că „se crede că o femeie a fost luată ostatică ori la McDonald's, ori la o farmacie din apropiere”, menţionând că nu se cunosc deocamdată alte detalii, scrie Agerpres.

Potrivit revistei Focus, lângă gara din Koln ar fi fost trase mai multe focuri de armă. Purtătoarea de cuvânt a poliţiei a afirmat însă că nu există informaţii că s-ar fi deschis focul.

Într-un mesaj pe Twitter, poliţia a precizat că se ocupă de „clarificarea situaţiei” şi a cerut publicului să evite zona din apropierea pieţei Breslauer din oraş.

Nivelul de alertă se menţine ridicat în Germania, la aproape doi ani după atentatul din piaţa de Crăciun de la Berlin soldat cu 11 morţi, revendicat de Statul Islamic.