„Am solicitat respingerea demersului procurorului. Chiar nu sunt motive și probe, conform Codului de procedură penală (CPP), să-l ții în arest. Arestul preventiv este a 11-a măsură preventivă prevăzută de CPP. Mai sunt zece până la asta. Arestul este ultima și cea mai gravă. Noi am solicitat aplicarea oricărei alte măsuri preventive, alternative arestului preventiv”, a afirmat avocatul. „Vom folosi orice metodă pentru a demonstra nevinovăția lui”, a adăugat el.

Vedeți în continuare declarațiile avocatului lui Gheorghe Petic:


Gheorghe Petic va fi transferat din izolatorul din Ungheni la cel din Bălți.

Astăzi, Petic a pledat nevinovat, afirmând că ce i se întâmplă este un dosar la comandă, după ce ar fi demascat schemele de contrabandă cu țigări, organizate de „mafia” condusă de ministrul Afacerilor Interne.

În susținerea sa, la Judecătoria Ungheni s-au adunat câteva zeci de oameni, printre care și fruntași ai Platformei DA.

Amintim că Gheorghe Petic a fost reținut vineri, 12 octombrie, fiind suspectat de viol. După ce PAS și PPDA au acuzat că dosarul ar fi fost o înscenare, a doua zi, în data de 13 octombrie, poliția a publicat înregistrarea audio cu apelul presupusei victime la 112.

Citește și: VIDEO. Primele declarații ale lui Gheorghe Petic după reținere: „O să fiu Brăguța 2”

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!