„PD își aduce scuzele de rigoare. A intervenit o urgență și briefingul se amână. Ne cerem scuze”, a anunțat serviciul de presă, refuzând să ofere alte detalii.

Briefingul ar fi trebuit să înceapă la ora 11:30. Decizia privind amânarea acestuia a fost adusă la cunoștința jurnaliștilor prezenți în sala abia în jurul orei 12.

La începutul lunii octombrie, ONG-urile media au adresat un apel Partidului Democrat, după ce formațiunea a interzis, pentru a patra oară, intrarea reporterilor TV8, dar și a celor de la JurnalTV, la briefingul de presă al formațiunii. Organizațiile afirmă că prin acțiunea partidului de la guvernare se încalcă atât drepturile jurnaliștilor, cât și ale cititorilor, iar măsura luată de PD este chiar pasibilă de răspundere penală. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!