„Regimul mafiot intimidează cei mai incomozi oameni. Logica perversă a guvernării este, în contextul sistemului electoral mixt, să fie intimidați cei mai carismatici oameni din regiune. Guvernarea, știind că rating-ul său este aproape de zero, se teme că, în cirscumscrpțiile croite tot pentru ei, vor apărea oameni activi, care deconspiră schemele criminale și de aceea fac tot posibilul pentru a-i sugruma pe oponenții periculoși din teritoriu”, a declarat Alexandru Slusari, referindu-se la  opozanți ca Ruslan Verbioțchi, Radu Cebotari, Gheorghe Petic sau Ion Caraman.

PPDA va expedia un memorandum cu toate aceste cazuri partenerilor externi și instituțiilor internaționale, a anunțat Chiril Moțpan.

„Vom informa partenerii externi. Ducem evidența tuturor fărădelegilor din partea guvernării. Avem o bază de date pe care o vom transmite tuturor partenerilor externi. Pe noi nu ne veți intimida, dar acesta e unul din argumentele pentru care partenerii din Uniunea Europeană și SUA au toate motivele să nu recunoască aceste alegeri. Tot mai multe semnale vin de acolo. Nu ne temem. Vom rezista”, a declarat acesta.

Referindu-se la arestarea lui Gheorghe Petic, liderul PPDA de la Ungheni, Moțpan a afirmat că polițiștii din Ungheni „sunt distruși, nu acceptă nici ei ce se întâmplă acolo. Sunt obligați să îndeplinească ordine ilegale”.

Potrivit lui Alexandru Slusari, dosarul penal pe numele lui Petic a fost intentat în grabă și foarte neprofesionist. Acesta afirmă că liderul PPDA de la Ungheni aduna probe care ar demonstra implicarea lui Alexandru Jizdan în schemele de contrabandă cu țigări peste Prut, iar acest lucru ar fi fost ultima picătură din răbdarea guvernării.

„Opriți-vă cât nu e târziu. Pe noi nu ne veți opri, dar pentru țară veți face multe lucruri rele din care nu știu cum vom ieși. Apoi veți răspunde”, a declarat vicepreședintele PPDA.

„Presupun că Gheorghe Petic nu e ultimul caz. Dar suntem gata, ceea ce nu ne omoară ne face mai puternici”, a adăugat Chiril Moțpan.

Contactat de AGORA, consilierul ministrului Jizdan a calificat acuzațiile drept nefondate.

S-a întâmplat după ce ieri, în timpul ședinței de judecată în care a fost emis mandatul de arest preventiv pe numele lui Gheorghe Petic pentru 20 de zile, acesta a declarat că responsabilă de schemele de contrabandă cu țigări peste Prut este „clica criminală a lui Jizdan”.

Liderul PPDA de la Ungheni, Gheorghe Petic, a fost reținut fiind bănuit de viol. Acesta se declară nevinovat și afirmă că dosarul penal a fost fabricat la comandă.

Precizăm că, în ultima perioadă, Gheorghe Petic a adus acuzații publice gubernării privind contrabanda cu țigări de la frontiera dintre România și Republica Moldova.

Ruslan Verbioțchi a fost reținut, în luna august 2018, la frontiera cu Ucraina, după ce în mașina sa au fost găsite  60 de cartuse pentru Kalașnikov. Radu Cebotari a fosta cuzat pentru participare violentă la manifestări de protest, iar Ion Caraman - de producerea unui accident rutier.

Vezi și: VIDEO. Primele declarații ale lui Gheorghe Petic după reținere: „O să fiu Brăguța 2”

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!