Potrivit sursei, mașina ar fi fost transportată cu un Airbus A400. Contactați de AGORA, responsabilii de la Aeroportului Internațional Chișinău ne-au spus că nu pot să ne ofere informații la acest subiect.


Iar Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) a făcut trimite la Legea nr. 245, calificând informația solicitată drept secret de stat. Întrebat dacă Recep Tayyip Erdogan se va deplasa prin Moldova cu propria mașină, ofițerul de presă al SPPS ne-a spus că nu ne poate comunica astfel de informații.

Președintele Erdogan călătorește, de regulă, cu propriul dispozitiv de securitate. În 2017, atunci când liderul de la Ankara a întreprins o vizită la Washington, bodigarzii săi au agresat mai mulți protestatari. Vedeți video AICI.


Președintele Turciei va ajunge mâine, 17 octombrie, la Chișinău. Nici astăzi, cu o zi înainte de vizita oficialului, nu se cunoaște agenda exactă a vizitei. Se știe doar că va vizita sediul Președinției, renovat din banii oferiți de Guvernul de la Ankara, și că pe 18 octombrie ar urma să meargă în vizită la Comrat.

În perioada vizitei, mai multe străzi din capitală vor fi temporar închise, conform unei dispoziții semnate de primarul interimar Ruslan Codreanu.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!