Contactat de AGORA, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari spune că nu cunoaște informații despre eveniment.

„Nu am participat la nicio reuniune la care să se dicute despre acest miting. O să mă documentez și o să se revin cu informații. Nu vreau nici să confirm, nici să infirm”, declară Gamurari, referindu-se la desfășurarea evenimentului.


Amintim că primele informații despre presupusul eveniment au venit de la vicepreședintele PLDM, Vadim Pistrinciuc într-o polemică cu democratul Sergiu Sîrbu, la emisiunea „În Profunzime”. Atunci democratul Sergiu Sîrbu nu a negat și nici nu a confirmat, spunând doar că PD ar putea avea „o întâlnire publică foarte transparentă”.

„Toate instituțiile deja au primit indicații, liste, Direcția Educație, asistența socială, toată țara vuiește de la mitingul care o să fie pe 21 octombrie, dar ei tot se rușinează să spună", declara atunci Pistrinciuc.

Întrebați despre evenimentul din 21 octombrie, nici democrații Alexandr Bannicov, Marcel Răducan și Anatolie Zagorodnîi  nu a vrut să ne răspundă, intrând repede în sala de ședințe. PD a organizat anterior multiple mitinguri în susținerea votului uninominal și mixt. 

Conform documentului emis de către Primărie, în aceeași zi, în același interval de ore și practic în același locație cu manifestația PD va avea loc și un eveniment de promovare a valorilor liberale, organizat de PL.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!