UPDATE 16:18 După ce declarația de cooperare strategică între Republica Moldova și Turcia a fost semnată, Igor Dodon l-a decorat pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdoğan cu Ordinul Republicii.


sursa foto: T.C. Cumhurbaşkanlığı

UPDATE 15:19 Ziraat Bankası A.Ş și Halk Bankası A.Ş, băncile aflate în proprietatea Republicii Turcia, ar putea să-și deschidă sucursale la Chișinău, conform unei declarații făcute de către președintele turc. 

UPDATE 15:06 Igor Dodon l-a rugat pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, aflat în vizită la Chișinău, să permită ca sabia lui Ștefan cel Mare să fie adusă la noi în țară. Președintele Turciei i-a promis o copie, ”așa cum am dat și României".

UPDATE 14:45 Igor Dodon, primele declarații în urma întrevederii cu Recep Tayyip Erdogan: „Astăzi este o zi istorică. Am decis să creăm un consiliu de cooperare strategică între statele noastre. (...) Mulțumim prietenilor noștri pentru asistența acordată Republicii Moldova pentru repararea Președinției, un simbol de stat al Republicii Moldova care a avut de suferit in urma loviturii de stat din 7 aprilie”.

UPDATE 13:39 Cum arată interiorul Președinției Republicii Moldova, „mobilată” de sus până jos din contul Turciei 

UPDATE 13:21 Strângere de mână între cei doi șefi de stat:


UPDATE 13:30 Transportul public poate circula liber pe bulevardul Ștefan cel Mare, cu excepția tronsonului dintre str. Serghei Lazo și str. Bodoni

UPDATE 13:05 Președinții ambelor țări și-au făcut apariția în fața publicului:
sursa video: privesc.eu


UPDATE 13:03 Atenție, șoferi: Circulația rutieră pe Bulevardul Dacia și pasajul de pe Viaduct a fost deschisă din nou. Coloana președintelui Recep Tayyip Erdogan a ajuns pe bulevradul Ștefan cel Mare. 

UPDATE 12:53 În fața Președinției Republicii Moldova a apărut vehiculul S-class cu drapelele țării. Potrivit reporterului AGORA, în interiorul acestuia se află președintele Igor Dodon. 

UPDATE 12:26 - Între timp, în fața Ambasadei Turciei din Chișinău a început un protest PAS cu genericul „Stop dictatura”

„Jurnaliștii sunt verificați, puși in țarc, scările au fost maturate, defectele acoperite cu stofa albă”, a informat reporterul AGORA aflat la fața locului. 


Potrivit acestuia, în apropierea clădirii Președinției pot fi văzuți tineri înalți care fac parte de echipa de securitate a demnitarului turc. 

Totodată, în fața Președinții au apărut coloanele Gărzii de onoare. 

De menționat că traficul rutier în centrul Capitalei a fost blocat pentru a asigura securitatea cortegiului prezidențial. Până și benzinăriile își vor sista activitatea pe durata deplasării coloanei lui Erdogan

Știrea se actualizează.