În urma implementării acestui proiect, 456 de şcoli au devenit parte a iniţiativei educaţionale de promovare a energiei regenerabile şi eficienţei energetice,  iar peste 25.000 de elevi au început să studieze cursul de regenerabilitate în şcolii.

 De asemenea, Proiectul Energie şi Biomasă a pus temelia dezvoltării sectorului bioenergetic în Moldova. În urma unei abordări complexe, proiectul a dezvoltat  deopotrivă cererea şi oferta de energie verde, a pilotat modele noi de livrare a serviciilor energetice, a educat tânăra generaţie  şi a promovat energia regenerabilă.

Proiectul Energie şi Biomasă a fost implementat în perioada 2011-2018 şi a avut un buget total de 23,41 milioane de euro acordaţi de Uniunea Europeană. O cofinanțare de 560.000 Euro a venit din partea Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!