Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu a venit cu un mesaj către toate femeile din țară și le-a îndemnat să facă uz de această posibilitate de a efectua screening-ul mamar chiar la locul de muncă.

 „Știu că femeile care lucrează foarte mult nu au timp să ajungă la doctor pentru un control, așa că ducem doctorii la ele. Este important ca periodic femeile să își facă un control de acest gen, pentru că odată descoperită boala la timp, ea poate fi tratată. Cancerul de sân se tratează si se poate vindeca, dar important e să îl descoperim cât mai repede”, a subliniat Silvia Radu.

Alte două echipe de mamografie mobile au ajuns astăzi la Strășeni și Peresecina.

 La 11 octombrie curent, la inițiativa Prim-ministrului Pavel Filip, a fost lansată a doua etapă a campaniei „Un doctor pentru tine” prin efectuarea screeningului mamar gratuit tuturor femeilor. Scopul initiative este de a  preveni cancerului mamar.  

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!