Astfel, până la 22 decembrie locatarii din scara respectivă a blocului vor putea reveni în apartamente. Totodată, responsabilii promit că reparația celor 10 apartamente afectate grav de explozie va fi finalizată până în luna martie.

În context, premierul a solicitat să fie amenajat și teritoriul din jurul blocului. În toată această perioadă, locatarii clădirii vor rămâne cazați în sanatoriul „Constructorul” și fostul spital al Căii Ferate.

Pentru ca astfel de situații să nu se mai repete, Ministerul Economiei și Infrastructurii, la indicația prim-ministrului, a elaborat și prezentat astăzi un Plan de acțiuni concrete. Printre măsurile promise se numără ajustarea cadrului legal, astfel încât gazul lichefiat să fie comercializat doar de companiile care vor avea o licență specială și vor purta răspundere pentru verificarea și instalarea buteliilor de gaz.

De asemenea, vor fi  înăsprite sancțiunile pentru încălcarea legislației privind utilizarea și comercializarea buteliilor de gaz pentru uz casnic și vor fi efectuate controale în școli, grădinițe și cămine.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!