Ordinul Republicii este cea mai înaltă distincție de stat și i-a fost oferită lui Erdogan „pentru merite deosebite” în dezvoltarea relațiilor de prietenie dintre Republica Moldova și Turcia, dar și pentru contribuția substanțială la acordarea „unui sprijin important” țării noastre.


Conform legislației Republicii Moldova, Ordinul Republicii se conferă „pentru merite excepţionale în toate domeniile de activitate întru binele patriei şi al omenirii”.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan este primul demnitar străin care primește acest ordin din partea lui Igor Dodon. În ultimii cinci ani, distincția a mai fost oferită cancelarului german Angela Merkel, președintelui polonez Bronisław Komorowski, celui ucrainean Petro Poroșenko, dar și președintelui României, Klaus Iohannis, premierului Dacian Ciloș sau fostului prim-ministru Victor Ponta.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!