UPDATE 11:25 „Suntem absolut convinși că cetățenii nu vor susține acest referendum”, a declarat socialistul Vlad Bătrîncea.

UPDATE 11:20 Modificarea Constituției, prin introducerea vectorului pro-european în Constituție, a eșuat în Parlament.

„Vom consulta deciziile Curții Constituționale. Cert e că noi nu vom renunța la ideea integrării Europene și modificarea Constituției pe acest subiect. Indiferent de rezultatul votului de astăzi, examinăm posibilitatea de a organiza acest referendum. Subiectul a fost discutat pe larg la partid. Înțelegem importanța subiectului și nu putem renunța doar pentru simplul fapt că colegii din Parlament, din partidele care erau considerate proeuropene, ar putea să nu susțină această inițiativă”, a declarat Candu în fața jurnaliștilor.

Amintim că democrații au venit cu inițiativa în septembrie 2017, când  președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat că Legea Supremă ar putea conține o referință specială prin care să se stipuleze că integrarea europeană este orientarea strategică a Republicii Moldova.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!