UPDATE Constituția nu va fi modificată! Introducerea vectorului european în Legea Supremă a eșuat

După ce Candu a anunțat că intenționează să supună votului proiectul de modificare a Constituției în a doua lectură, Mihai Ghimpu l-a întrerupt. „Noi am trecut prin povestea tancurilor. Liniștiți-vă, vă rog. Mai calm și mai democratic, că sunteți din Partidul Democrat. Pentru lectura doua deputații au dreptul, timp de 10 zile, să facă amendamente”, a intervenit liderul liberalilor.

„Haideți să-l ajutăm pe domnul Ghimpu. Potrivit Regulamentului Parlamentului, în cazul în care cel puțin 25 de deputați vor cere transmiterea proiectului în comisie, președintele va dispune să fie făcute amendamente. Nu există un demers din partea celor 25 de deputați”, i-a replicat Candu.

„Nu e frumos, vă mai atrag odată atenția. Întrebați fracțiunile și o să se adune 25. Dar odată ce mergeți cu tancul rusesc, PL cere pauză de jumătate de oră, potrivit Regulamentului”, a declarat Ghimpu.

Deputații vor reveni în sala plenului la ora 10:40. Pentru lectura a doua este nevoie de votul a 67 de deputați, în timp ce pentru prima lectură, au fost necesare voturile majorității simple.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!