„Având în vedere că sunt două proiecte de modificare a Constituției, unul înaintat de PD, și unul de noi, cei care considerăm că limba pe care o vorbim este limba română, am hotărât să consultăm partidele extraparlamentare PAS și Platforma DA. Să aflăm cum văd aceste două partide situația. Am înțeles că ambele partide extraparlamentare susțin poziția pe care am adoptat-o și noi și PLDM, ca parlamentul să introducă prin votul deputaților modificarea Constituției și să declare Limba Română, limbă de stat”, a declarat Mihai Ghimpu.

Liderul liberal este de părere că atâta timp cât nu ne-am definit identitatea națională și nici limba pe care o vorbim, nu avem ce căuta în Uniunea Europeană.

„Să nu ne facem de rușine vorbind de integrarea Europeană să mergem acolo cu o identitate și cu limbă falsă. Noi, deputații PL, am pregătit un nou proiect de lege care prevede votarea a două proiecte și le-am unit în unul singur – și proiectul deputaților PD, și proiectul nostru cu PLDM. PL votează și proiectul ce ține de direcția europeană, dar așteptăm aceeași decizie din partea majorității parlamentare”, a conchis Ghimpu.

„Asistăm la fenomenul de trollism. Președintele Parlamentului încearcă să ne îndemne la curaj, să votăm această modificare în Constituție. Avem curaj nu doar pentru asta, dar cerem sinceritate. Depuneți o cerere de aderare la UE. Spuneți că creșteți moldova, vreți integrare. Curajul lor se topește ca asfaltul lui Gaburici”, a declarat liberalul Lilian Carp.

Anterior, liberalii au condiționat votarea introducerii vectorului european în Constituție cu votarea proiectului de modificare a articolului 13 din Legea Supremă, care reglementează limba vorbită pe teritoriul Republicii Moldova.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!