De la primele ore ale dimineții, circulația rutieră și pietonală pe străzile principale din Comrat a fost restricționată, pentru a garanta securitatea liderului turc, informează portalul local Gagauzinfo.md.Agenda lui Recep Tayyip Erdogan include vizitarea spitalului raional din Comrat și rostirea unui discurs în fața locuitorilor UTA Găgăuzia. În acest sens, a fost pregătită scena principală a pieței centrale din Comrat. 


Punctul final al agendei este vizita la o grădiniță raională, construită de către Agenția turcească TIKA.

Discursul lui Recep Tayyip Erdogan este preconizat pentru ora 14.30. Alături de el, pe scena din Comrat vor fi Igor Dodon și Irina Vlah. 

În autonomia găgăuză, azi este zi liberă pentru angajații instituțiilro de stat.

De remarcat că evenimentul de azi reprezintă prima vizită a unui președinte turc în Găgăuzia din 1999 încoace. 

Ieri, 17 octombrie, Recep Tayyip Erdogan, a întreprins o vizită la Chișinău, în cadrul căreia a fost semnată declarația comună privind crearea unui Consiliu de Cooperare Strategică dintre Republica Moldova și Turcia. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!