„Eu consider că Găgăuzia este o garanție suplimentară a statalității Republicii Moldova și consider că poporul care locuiește în această autonomie – adevărați promotori ai statalității RM, adevărați cetățeni ai RM și ei se mândresc cu acest lucru”, spunea Igor Dodon în momentul în care Recep Tayyip Erdogan pare că s-ar fi relaxat un pic.

Acesta nu a fost singurul moment care ridică semne de întrebare. Despre această întâmplare a scris și presa turcă. „Președintele Turciei este așa de încântat să se întâlnească cu omologul său moldovean, încât a adormit”, a scris un jurnalist pe Twitter, atașând și o secvență video.

Cei doi șefi de stat au inaugurat, miercuri, sediul Președinției, renovat din banii oferiți de Guvernul de la Ankara. Partea turcă a spus că nu cere nimic în schimb, menționând că acesta este un „simbol al prieteniei”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!