Liberalii și liberal-democrații au refuzat să participe la procesul de votare a proiectului.

Președintele fracțiunii PL, Mihai Ghimpu, a spus că „ședința seamănă a show, dar nu a dorință de a fi pro-europeni”, iar liberal-democratul Vadim Pistrinciuc a menționat că „modificarea Constituției trebuie să fie „un act de mare responsabilitate politică, și nu de șantaj politic”.

Vedeți AICI ce au mai declarat aceștia. 

Votul nu a mai fost unul nominal, însă președintele Parlamentului, Andrian Candu, a ținut să citească numele deputaților care au părăsit sala de ședințe. „Oamenii i-au votat ca partide pro-europene, nici prin gând să le treacă vreodată că nu vor vota modificarea Constituției. Dacă în privința PCRM nu am avut nicio speranță, chiar am avut o speranță că în ceasul al 12-lea, colegii din PL și PLDM s-au răzgândit. Nu este nevoie de votul nominal, fiindcă nu sunt atât de mulți „eroi” care au fugit din sală. O să le dau numele ca să-i știe întreaga țară”, a spus democratul.

Într-un final, Andrian Candu, a declarat că „cele două partide veridice pro-europene care au rămas în sală”, adică PDM și PPEM, „examinează posibilitatea organizării referendumului chiar în ziua alegerilor parlamentare”.