Liberalii și liberal-democrații au refuzat să participe la procesul de votare a proiectului.

Președintele fracțiunii PL, Mihai Ghimpu, a spus că „ședința seamănă a show, dar nu a dorință de a fi pro-europeni”, iar liberal-democratul Vadim Pistrinciuc a menționat că „modificarea Constituției trebuie să fie „un act de mare responsabilitate politică, și nu de șantaj politic”.

Vedeți AICI ce au mai declarat aceștia. 

Votul nu a mai fost unul nominal, însă președintele Parlamentului, Andrian Candu, a ținut să citească numele deputaților care au părăsit sala de ședințe. „Oamenii i-au votat ca partide pro-europene, nici prin gând să le treacă vreodată că nu vor vota modificarea Constituției. Dacă în privința PCRM nu am avut nicio speranță, chiar am avut o speranță că în ceasul al 12-lea, colegii din PL și PLDM s-au răzgândit. Nu este nevoie de votul nominal, fiindcă nu sunt atât de mulți „eroi” care au fugit din sală. O să le dau numele ca să-i știe întreaga țară”, a spus democratul.

Într-un final, Andrian Candu, a declarat că „cele două partide veridice pro-europene care au rămas în sală”, adică PDM și PPEM, „examinează posibilitatea organizării referendumului chiar în ziua alegerilor parlamentare”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!