„Ideea noastră este ca noi să nu renunțăm la integrarea europeană, la includerea în Constituție, iar subiectul va fi scos la referendum. Oamenii vor vota pentru integrarea europeană. Sunt sigur, deoarece majoritatea cetățenilor își doresc integrarea europeană. Încă nu este formulată întrebarea, urmează să ne consultăm cu Curtea Constituțională. Vom decide ce fel de referendum trebuie de făcut, poate referendum consultativ, ca viitorul Parlament să ia în considerare voința cetățenilor și să modifice Constituția”, a declarat Andrian Candu.

Socialiștii s-au arătat convinși că referendumul democraților va eșua. „În cazul unui referendum, dacă va avea totuși loc, oamenii se vor expune împotriva ideilor promovate de acest regim pretins pro-european. Noi suntem gata să mergem la alegători și să le explicăm că aceste referendumuri sunt doar o capcană din partea guvernării. Suntem absolut siguri că poporul RM va veni cu o poziție foarte clară – că integrarea europeană este o fabulă eșuată”, a declarat secretarul fracțiunii PSRM, Vlad Batrîncea.

Proiectul democraților a căzut la vot, după ce deputații din PL și PLDM au refuzat să participela procesul de votare. Liberalul Mihai Ghimpu, a spus că „ședința seamănă a show, dar nu a dorință de a fi pro-europeni”, iar liberal-democratul Vadim Pistrinciuc a menționat că „modificarea Constituției trebuie să fie „un act de mare responsabilitate politică, și nu de șantaj politic”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!