„Vrem să sensibilizăm opinia publică în legătură cu riscurile și consecințele acestui fenomen. De asemenea, marcăm acest eveniment prin consolidarea eforturilor noastre naționale pentru a combate acest fenomen”, a declarat șeful-adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, Sergiu Olșanschi.

Reprezentantul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a subliniat importanța informării populației despre pericolelele traficului de ființe umane.

„Prevenirea acestui fenomen este de o importanță majoră, atâta timp cât reprezintă o premiză și o anti-victimizare a persoanei. Pentru Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, 2018 este un an anti-trafic, informăm societatea și prestăm servicii de protecție pentru victimele și prezumatele victime ale traficului de persoane”, a declarat Aurelia Bulat.

 La 18 octombrie este marcată Ziua Europeană pentru combaterea traficului de ființe umane. Republica Moldova este una dintre țările cele mai afectate, situație remarcată și de Departamentul de Stat al Statelor Unite,  care afirmă în raportul său anual că Moldova "nu îndeplinește standarde minimale pentru eliminarea traficului", deși face eforturi în această direcție.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!