Tragedia s-a produs în seara zilei de 11 iunie 2017, când, potrivit anchetatorilor,  poliţistul s-ar fi urcat beat la volan, având şi doi pasageri la bord. Potrivit procurorilor, acesta se deplasa cu viteză excesivă și  s-a angajat într-o depăşire, însă a pierdut controlul volanului, tamponând lateral o altă maşină care circula din aceiaşi direcţie. 

În urma impactului, ambele autoturisme au fost avariate, iar unul dintre pasageri, în vârstă de 26 de ani, a murit. Pentru a muşamaliza cazul şi a scăpa de răspundere penală, poliţistul ar fi mutat corpul neînsufleţit al pasagerului la volan, inducând în eroare oamenii legii, făcându-i să creadă că, de fapt, victima ar fi condus mijlocul de transport în momentul impactului. Acelaşi lucru a fost susţinut şi de către alte persoane, care au fost audiate în calitate de martori.

În baza acelor probe, procesul penal a fost încetat. Ulterior, cauza a fost studiată de Procuratura Generală, fiind dispusă efectuarea expertizei ADN în România. La dispoziţia experţilor au fost puse mostre de probe biologice prelevate de la faţa locului.

Recent, concluziile experţilor români au confirmat bănuiala procurorilor, fiind constatat că anume poliţistul se afla la volanul maşinii în momentul impactului. 

Dacă vina omului legii va fi demonstrată, poliţistul riscă închisoare de la 4 la 8 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 4 la 5 ani. Totodată, procurorii examinează şi urmează să dea calificare şi acţiunilor politistului şi altor persoane, care au contribuit la ascunderea adevărului în investigarea acestui caz.