„Astăzi am văzut cu toții la ce nivel de susținere a ajuns ideea de integrare europeană. După alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, înțelegem cu toții că o majoritate pro-europeană nu va mai exista. Cât privește propunerea PDM de a organiza un referendum consultativ, vedem aici cum ei operează cu duble standarde. Noi însă nu ne temem să ieșim la consultări în fața poporului și acceptăm provocarea Partidului Democrat. Și Președinția, și Partidul Socialiștilor, avem certitudinea că votul la referendum va fi negativ”, declară Dodon într-o postare pe Facebook. 

AGORA amintește că Partidul Democrat a anunțat organizarea unui referendum cu privire la Integrarea Europeană, după ce nu s-a adunat numărul de voturi necesar pentru modificarea Constituției. Doar 54 de deputați au votat pentru modificarea legii. Fracțiunile PLDM, PL și PCRM au plecat din sală.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!