Presa a fost chemată din timp la sediul Președinției pentru a se acredita la eveniment. Jurnaliștii au avut un spațiu limitat din care au putut urmări cum au defilat cei doi oficiali. După ce a așteptat venirea celor doi în curtea Președinției, presa a așteptat ulterior în holul clădirii renovate, în timp ce Dodon și Erdogan erau la o întrevedere cu ușile închise, păziți ca la carte. Între timp, membrii delegației savurau ceai și cafea.

După o oră de discuții, cei doi au semnat un Acord bilateral și au făcut câteva declarații de presă. Unele dintre ele se pare că l-au cam plictisit pe Erdogan.

La final, cei doi au refuzat să primească întrebări din partea presei. Au zâmbit și au trecut la plantat cei doi copaci din curte. Ulterior, liderul de la Anakara a urcat în propria mașină, care ar fi fost transportată la Chișinău cu un avion militar.

Recep Tayyip Erdogan va părăsi țara noastră în data de 18 octombrie.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!