Precizăm că președintele Turciei a declarat că pe teritoriul statului nostru s-ar fi infiltrat membri ai organizațiilor teroriste turce care au participat la tentativa de lovitură de stat împotriva sa. Afirmația a venit în contextul în care Recep Tayyip Erdogan a îndemnat oamenii să nu comenteze împotriva Turciei, ci să se comporte ca „prietenii”. Erdogan a adăugat că l-a prevenit pe președintele moldovean, pentru că „un prieten trebuie să îi povestească prietenului său ce a pățit, ca să știe cum să se ocrotească”.

AGORA amintește că la 6 septembrie curent au fost expulzați din Republica Moldova 7 cetățeni de origine turcă sub pretextul că ar fi membri ai organizațiilor teroriste și prezintă un pericol pentru țara noastră.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!

"

"