Potrivit liberalului Lilian Carp, pentru integrarea europeană este nevoie de implementarea Acordului de Asociere, or completarea Legii Supreme cu direcția de orientare europeană nu contribuie la dezideratul integrării europene.

Liberal-democratul Vadim Pistrinciuc consideră că această idee este periculoasă, deoarece contribuie la „murdărirea conceptului de integrare europeană”, întrucât autoritățile de la Chișinău încalcă Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Bogdan Țîrdea afirmă că prin această mișcare Partidul Democrat ar dori să se afirme ca principala forță politică pe segmentul pro-european.

Opiniile integrale ale deputaților pot fi ascultate în video-ul atașat.

AGORA amintește că astăzi, plenul Parlamentului nu a susținut introducerea vectorul pro-european în Legea Supremă. Asta pentru că inițiativa a fost votată, în lectura a doua, doar de 54 de deputați, în condițiile în care era nevoie de votul a 67 de parlamentari.

Tot astăzi, democrații, prin vocea lui Andrian Candu, au anunțat că iau în calcul posibilitatea organizării unui referendum pe subiectul introducerii în Constituție a direcției de integrare europeană. Potrivit lui, plebiscitul ar urma să se desfășoare în aceeași zi cu viitoarele alegeri parlamentare, adică pe 24 februarie 2019.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!