„Indiferent dacă va fi sau nu contestată, această hotărâre nu va afecta decizia luată de Plahotniuc și de justiția pe care el o controlează de a anula rezultatul alegerilor de la Chișinău”, a declarat liderul PPDA pentru AGORA.

Andrei Năstase s-a arătat suspicios cu privire la momentul în care a fost publicată decizia: „Nu este decât o mică făcătura, în perspectiva vizitei mele la Washington, aici unde am întrevederi cu înalți funcționari din cadrul Senatului, al Congresului. A fost nevoie ca această decizie să se producă chiar acum”. 


De menționat că ieri, Judecătoria Chișinău a hotărât să anuleze procesul verbal prin care Andrei Năstase era recunoscut vinovat de agitație electorală în ziua alegerilor.

Ulterior, juristul PPDA, Dumitru Pavel, a spus că hotărârea instanței „este un temei pentru revizuirea deciziei privind invalidarea alegerilor”. Expertul Promo-LEX, Pavel Postică, a spus că decizia ar putea fi revizuită dacă Andrei Năstase ar cere acest lucru.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!