„Este un gest simbolic. La Chișinău se întrevede tentația de a strânge șurubul, de a înăspri puțin libertățile cetățenești, așa cum s-a procedat în Turcia în ultimii ani. În condițiile în care Erdogan este primit cu multă suspiciune în Occident, gestul Chișinăului de a-l primi cu atâta tam-tam, zgârie anumite orgolii în Occident”, a spus analistul Vlad Țurcanu, invitatul emisiunii „Punctul pe azi”. 

Recep Tayyip Erdogan a donat autorităților din Republica Moldova două autospeciale de intervenție, asemănătoare celor folosite de către forțele de ordine turce în timpul protestelor din piața Taksim în 2013. 

„Ieri, în jurul orei 21:30, au sosit două vehicule pentru combaterea demonstrațiilor în masă, care vor fi folosite de Ministerul Afacerilor Interne”, a declarat Erdogan.


 Autoritățile de la Chișinău nu au comentat deocamdată declarațiile liderului de la Ankara. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!