Potrivit lui Putin, țara sa va recurge la un atac nuclear doar în cazul în care sistemele de alertare rusești vor depista rachete străine îndreptându-se spre teritoriul rus. 

„Agresorul trebuie să știe că riposta este inevitabilă. Dacă vom depista un atac în desfășurare asupra teritoriului rus, noi vom riposta”, a declarat Putin.

Liderul de la Kremlin a recunoscut că acest lucru ar putea provoca o catastrofă globală, dar a precizat că aceasta din urmă nu va fi inițiată de Rusia.

„Ca victime ale agresiunii, noi vom merge în rai, iar ei vor muri pur și simplu. Nici nu vor avea timp să se pocăiască”, a spus Putin.

În martie, Putin a prezentat ceea ce a numit „un nou arsenal de armament avansat”, care ar include dispozitive nucleare „capabile să penetreze orice scut anti-rachetă”. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!