La ceremonia de înmormântare, sute de oameni s-au stat rând pentru a-și lua rămas bun de la studenții, profesorii și angajații colegiului care au murit în urma atacului armat.

Autorul atacului a fst identificat ca Vladislav Rosliakov, 18 ani, fost elev al colegiului. Potrivit anchetatorilor, tânărul a intrat în școală înarmat cu o pușcă și cu două bombe artizanale. Cei ce l-au cunoscut susțin că Roskliakov producea acasă dispozitive explozive și se lăuda cu asta în anturajul lui. 

Atacatorul va fi înmormântat peste aproximativ două săptămâni.  Corpul neînsuflețit al acestuia urmează să fie supus unor expertize medicale. În sângele acestuia se vor căuta urme de alcool și substanțe narcotice, scrie presa ucraineană.

Autorităţile ruse au declarat joi că elevul care a comis masacrul din liceul din Crimeea a avut probabil un complice.

„Că a acţionat singur la faţa locului este de înţeles, însă pregătirile pentru ceea ce a urmat, în opinia mea şi a colegilor mei, nu le-ar fi putut face singur”, a declarat liderul Crimeii, Serghei Aksionov, citat de agenţia Tass.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!