„Sper că populația a înțeles cu cine au de-a face, au înțeles că de dragul libertății sale și a păstrării capitalului ilicit dobândit, Plahotniuc este în stare să facă absolut orice. Folosește în acest scop toate pârghiile, întâi de toate instituțiile statului și media pe care a capturat-o și o controlează, și încearcă să captureze mințile oamenilor”, a mai spus Năstase. „Obiectivul european trebuie implementat”, a conchis acesta.

În continuare, liderul PPDA a negat afirmația lui Mihai Ghimpu, potrivit căreia PL s-a consultat cu PPDA și PAS în privința oportunității votului pentru introducerea vectorului pro-european în Constituție.

Amintim că joi, 18 octombrie, inițiativa democraților a suferit eșec în plenul Parlamentului. După ce a obținut o majoritate simplă de voturi în prima lectură, pentru cea de-a doua lectură cele 54 de voturi au fost insuficiente pentru proiectul de lege constituțional menit să modifice Legea Supremă. Au lipsit 13 voturi pentru ca Constituție să poată fi completată cu mențiunea vectorului pro-european al Republicii Moldova.

PLDM și PL, partide cu orientate pro-europeană, au boicotat votul, motivând că inițiativa este una populistă, în condițiile în care, pentru o integrare în Uniunea Europeană, guvernarea trebuie să se ocupe de implementarea Acordului de Asociere cu UE. Cele două partide au anunțat anterior votului că vor susține modificarea Constituției la pachet cu introducerea sintagmei de „limba română” în articolului 13 din Legea Supremă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!