Detalii despre evenimentul PDM de duminică. Oamenii din teritoriu spun că ar fi obligați să vină la Chișinău. Ce spun democrații

Detalii despre evenimentul PDM de duminică. Oamenii din teritoriu spun că ar fi obligați să vină la Chișinău. Ce spun democrații

Partidul Democrat organizează duminică, 21 octombrie, începând cu orele 11.00, un eveniment politic la care vor participa simpatizanții partidului din toată țara, se arată într-un comunicat al formațiunii. AGORA a telefonat unor persoane angajate în cadrul instituțiilor de stat din teritoriu, care ne-au spus că sunt obligate să vină la evenimentul organizat de PDM.

Potrivit partidului, în PMAN va avea loc „Adunarea Națională PDM – Pentru Moldova”. Aceasta are scopul de a „prezenta principiile care vor sta la baza programului politic al partidului în următorii ani”.

O femeie din raionul Șoldănești, care a solictat anonimatul, a spus pentru AGORA că ea și colegii săi, angajați ai unei instituții de stat, au fost obligați de șefi să vină la manifestație. Mai mult, aceasta spune că și alte persoane angajate în alte instituții ale statului din raion vor fi aduse organizat la Chișinău.

Publicitate

„Va fi transport organizat pentru toți de la consiliul raional. Informația că trebuie să venim la Chișinău ne-a fost comunicată de către șefi, care, la rândul lor, au primit-o de la președinta raionului”, spune femeia.

Contactată telefonic, președinta raionului Șoldănești neagă însă că angajații instituțiilor publice au fost obligați să meargă la evenimentul oraganizat de Partidul Democrat.

„Nu, nimeni nu-i obligă. Care doresc merg, care nu doresc nu merg. Eu vă zic încă o dată, nu. Eu cel puțin la nivel de președinte al raionului și membru al Partidului Democrat nu oblig pe nimeni, nu insist ca nimeni să se ducă, nici nu se discută problema asta”, declară Svetlana Rotundu pentru AGORA.

Același lucru îl susține și putătorul de cuvânt al Partidului Democrat. „La manifestația de duminică sunt așteptați simpatizanții PDM, ceea ce din start exclude afirmațiile respective”, declară Vitalie Gămurari, comentând informațiile privind obligarea angajaților din instituțiile de stat.

Potrivit autorizației emise de primărie, la evenimentul organizat de PDM sunt așteptați circa 60 000 de „simpatizanți” ai partidului.

AGORA amintește că anterior Partidul Acțiune și Solidaritate a susținut același lucru: „PDM ca aduce cu forța oamenii”.

„PDM va aduce cu forța oamenii pentru a crea iluzia de putere. Cei cu adevărat puternici nu au nevoie să creeze iluzia puterii, să intimideze, să șantajeze funcționarii publici și să-i aducă cu forța la un eveniment la care nu vor să vină. Ei sunt niște lași, fiindcă doar niște lași îi aduc pe oameni cu forța ca să le spună niște minciuni. S-au transmis dispoziții în raport cu numărul de oameni din fiecare raion care trebuie mobilizat”, se arată în declarația PAS.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal