„Business/casual ( la costum/sacou, fără/sau cu cravată. În scenă vom apare strict fără haine groase (paltoane/blăni). Scena va fi dotată cu încălzitoare. Nu vom utiliza culori pale ale hainelor: nu bej, nu gri, nu galben, nu verde, nu roșu. Veți primi insigne în formă de trandafiri care trebuie să fie purtate în partea stângă. Ele trebuie să fie observate pe haină”, se arată în programul pe care cel mai probabil l-au primit membrii PDM, dar și persoanele care vor participa la adunare.

De asemenea, potrivit instrucțiunii, toți cei prezenți la eveniment vor trebui să fie atenți către scenă și nu vor avea dreptul să vorbească la telefon:

„În mâini nu vom avea niciun fel de obiecte străine: genți, telefoane, etc. În timpul intonării Imnului Național poziția trebuie să fie: ducem mâna dreaptă la piept. În niciun caz mâinile încrucișate sau capul în jos”.

Participanții la eveniment au fost instruiți și referitor la modul în care ar trebui să se comporte în „situații de stres”. Din contextul documentului, reiese că situațiile de stres ar fi reprezentate, în mare parte, de reprezentanții mass-media. Astfel, organizatorii adunării au pregătit șase variante de răspuns pentru întrebările pe care ar putea să le primească oamenii din mulțime. Iată care sunt câteva dintre variantele oferite de PDM:

„Este firesc să mă aflu aici deoarece sunt membru PDM. Îi susțin pentru că fac multe lucruri bune pentru oameni. Este singurul partid, din ultimii ani, care a întreprins lucruri concrete pentru a îmbunătăți situația din țară”.

 „Am venit să susțin Partidul Democrat. Văd că acest partid încearcă să facă ceva pentru țara noastră și pentru oamenii mai săraci. La mine fata/nepoata/sora/fratele vreo zeci ani a trăit din gazdă în gazdă. Nu putea să-mi cumpere o casă pentru că salariul era mic și banca nu le dădea credit. Dar acum în doar o lună și-au luat apartament în rate datorită programului „Prima Casă”.

 „PDM  a demonstrat că ține la oameni și la Moldova. Datorită PDM au fost deschise mai multe fabrici în Chișinău, Comrat, Orhei, Dondușeni. PDM a creat condiții bune de muncă pentru oamenii de afaceri din țară și de peste hotare, care vin aici să investească și să creeze locuri de muncă”.

PartidulDemocrat organizează duminică, 21 octombrie, începând cu orele 11.00, un eveniment politic la care vor participa simpatizanții partidului din toatățara, se arată într-un comunicat al formațiunii. AGORA a telefonat unor persoane angajate în cadrul instituțiilor de stat din teritoriu, care au ne-au spus că sunt obligate să vină la evenimentul organizat de PDM.

Potrivit autorizației emise de primărie, la evenimentul organizat de PDM sunt așteptați circa 60 000 de „simpatizanți” ai partidului.

 


 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!