VIDEO. Startup Academy e în plină desfășurare: Ce spun participanții

VIDEO. Startup Academy e în plină desfășurare: Ce spun participanții

Cea mai mare școală de antreprenoriat din Moldova – Startup Academy powered by Tekwil – este primul program complet, comprehensiv și practic în domeniul antreprenoriatului tehnologic. Aflat în plină desfășurare, acest proiect cu o durată de trei luni își propune să identifice, să stimuleze și să multiplice potențialul inovator și de business al tinerilor din țara noastră.

Ana Chirița, Director Executiv ATIC: „Așteptările noastre sunt ca la încheierea acestui program să avem produse care pot fi lansate pe piață. Participanții care continuă, aproximativ 100 din primii 200, sunt destul de perseverenți, mentorii spun că fac față, se pregătesc de ore, își pregătesc produsele, merg după modulele stabilite.”

Publicitate

Sergiu Botezatu, Manager Senior de Proiecte, USAID Moldova: „Sectorul TIC este unul din sectoarele care are cea mai mare creștere și noi credem că acest sector are un viitor în Republica Moldova. De aceea am decis să ne implicăm plenar în această activitate și să susținem antreprenoriatul. Sperăm că astfel Republica Moldova să se dezvolte mai rapid, să apară noi antreprenori care vor contribui la dezvoltarea economică a țării.”

Startup Academy powered by Tekwill are loc în perioada septembrie – noiembrie 2018 și cuprinde 10 cursuri teoretice ce au ca scop furnizarea cunoștințelor și a instrumentelor celor mai eficiente pentru construirea unei afaceri de succes. Pe lângă sesiunile teoretice, cele practice le oferă participanților posibilitatea să aplice cunoștințele acumulate și să parcurgă toate etapele pentru dezvoltarea, lansarea, promovarea și comercializarea unui produs.

La cursuri s-au înscris persoane interesate de domeniul antreprenoriatului IT, dezvoltare de produse și servicii inovatoare, oportunități noi de creștere și afirmare personală.

Dumitru, participant Startup Academy: „A fost fain, chiar mi-a plăcut. Au fost unele greutăți, trebuia să studiez, să aflu ceva nou, dar mi-a plăcut. Chiar dacă nu ești gata pentru un startup, poți să începi să înveți ceva pentru cariera ta și deja ai un plus mare în viață. Recomand acest program la 99% din persoanele pe care le cunosc.”

Minodora, participantă Startup Academy: „Programul este foarte interesant, mai ales că ai posibilitatea să cunoști experiențele multor mentori și multor persoane care sunt în domeniu și toți pașii prin care au trecut. Este o experiență inedită pentru mine. Recomand Startup Academy pentru alții, mai ales, dacă au o idee care răstoarnă concepția tuturor – trebuie să vină numaidecât aici.”

Adrian, participant Startup Academy: „Faci cunoștință cu noi persoane și astfel îți dezvolți ideea ta. Aici într-adevăr te dezvolți, faci networking, lucrezi și mentorii te ajută cu sfaturi, iar la fiecare etapă înveți mereu ceva nou.”

...

Tatiana, participantă Startup Academy: „Programul este foarte bun, consistent și eu de fiecare dată mă conving de acest lucru. Aflu lucruri noi de care nu cunoșteam și pot să le utilizez chiar azi. Este ceva foarte util. Aș recomanda acest program în special celor care doresc să înceapă o afacere, menționând că este important să aibă o atitudine serioasă.”

Programul mai oferă participanților și avantajul de a avea acces la o serie de oportunități în cadrul proiectului Tekwill: acces la comunitatea locală de antreprenori, conexiuni cu rețele internaționale de investitori, posibilitatea de participa în cadrul evenimentelor de transfer de experiență și know-how și nu în ultimul rând – acces la o infrastructură unică, concepută pentru a-i ajuta să parcurgă cu succes toate etapele critice de dezvoltare.

Programul Startup Academy powered by Tekwill se va încheia cu un Demo Day – eveniment în cadrul căruia participanții își vor prezenta prototipul produselor unui public format din antreprenori cu experiență, investitori, membri ai comunității și potențiali utilizatori. Cel mai inovativ startup va obține Premiul Mare care include suport și consultanță pentru dezvoltarea și scalarea produsului la nivel internațional.

Startup Academy este implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC” și cu suportul UN Women (Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor) în cadrul Proiectului „Abilitarea femeilor în domeniul tehnologiilor” și EFSE DF (Facilitatea de Dezvoltare a Fondului European pentru Europa de Sud-Est). Partenerii Media ai Programului sunt: Agora, Diez, Locals și UNIMEDIA.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal