Președintele Igor Dodon spune că ar putea să se regăsească pe lista de partid a Partidului Socialiștilor la următoarele alegeri parlamentare, transmite IPN.

„Noi examinăm acest lucru și nu exclud că voi candida, dar o decizie în acest sens vom prezenta mai târziu”, a declarat șeful statului în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” la postul de televiziune NTV Moldova.

Contactat de reporterul AGORA, analistul politic Igor Boțan a spus că Igor Dodon ar putea fi împiedicat legal sa candideze. La bază ar sta o hotărâre CC din 12 decembrie 2017, care reglementează interdicția de a fi membru de partid pentru Președintele Republicii Moldova. Potrivit acesteia, „Președintele Republicii Moldova nu poate fi membru al unui partid politic şi nu poate promova sub nici o formă interesele unui partid politic”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!