Ilan Șor: Nu avem nevoie de credite din Europa. Știu cum să facem ca bugetul R. Moldova să fie suficient pentru a realiza toate doleanțele locuitorilor săi

Ilan Șor: Nu avem nevoie de credite din Europa. Știu cum să facem ca bugetul R. Moldova să fie suficient pentru a realiza toate doleanțele locuitorilor săi

„Vreau să construiesc o țară în care fiecare om să fie liber”, „Nu avem nevoie de credite din Europa” sau „Eu știu cum să facem ca bugetul Republicii Moldova să fie suficient pentru a realiza toate necesitățile și doleanțe locuitorilor săi”. Acestea sunt doar câteva din declarațiile primarului de Orhei, Ilan Șor, care a fost condamnat anterior la șapte ani și șase luni de detenție pentru spălare de bani și eschrocherie.

Primarul de Orhei spune că scopul partidului pe care îl conduce este de a reconstrui „total” Republica Moldova în contextul în care situația este „mai mult decât critică”.

„Situația Republica Moldova este mai mult decât critică, iată de ce Partidul ȘOR intenționează cu toată seriozitatea să câștige alegerile parlamentare și să reconstruiască din temelii țara. Scopul nostru este să reconstruim total Republica Moldova. În domeniul politic, economic, social și de infrastructură”, declară Șor în cadrul Summit-ului Alianței Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ACRE).

Publicitate

Ilan Șor afirmă că Republica Moldova nu are nevoie de credite din Uniunea Europeană. Mai mult, acesta ne asigură că știe cum să facă ca bugetul țării să fie suficient pentru toate necesitățile populației. Șor, însă, nu a specificat vreo metodă prin care asigurarea sa s-ar putea îndeplini.

„Dacă nu vom resuscita astăzi țara noastră, mâine ne vom pomeni în morgă. Și trebuie să recunoaștem că situația noastră este distructivă, periculoasă și foarte gravă. Nu avem nevoie de credite din Europa. Avem nevoie de prietenie, cultură și comunicare. Noi putem singuri să ne hrănim. Eu știu cum să facem ca bugetul Republicii Moldova să fie suficient pentru a realiza toate necesitățile și doleanțelor locuitorilor săi”, arată într-un comunicat de presă al Partidului.

AGORA amintește că, la 21 iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și șase luni de detenție pentru escrocherie și spălare de bani. Acesta, însă, se află în libertate chiar dacă este unul din cei mai importanți suspecți în privința fraudei bancare, figurând în ambele rapoarte Kroll.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal