Primarul de Orhei spune că scopul partidului pe care îl conduce este de a reconstrui „total” Republica Moldova în contextul în care situația este „mai mult decât critică”.

„Situația Republica Moldova este mai mult decât critică, iată de ce Partidul ȘOR intenționează cu toată seriozitatea să câștige alegerile parlamentare și să reconstruiască din temelii țara. Scopul nostru este să reconstruim total Republica Moldova. În domeniul politic, economic, social și de infrastructură”, declară Șor în cadrul Summit-ului Alianței Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ACRE).

Ilan Șor afirmă că Republica Moldova nu are nevoie de credite din Uniunea Europeană. Mai mult, acesta ne asigură că știe cum să facă ca bugetul țării să fie suficient pentru toate necesitățile populației. Șor, însă, nu a specificat vreo metodă prin care asigurarea sa s-ar putea îndeplini.

„Dacă nu vom resuscita astăzi țara noastră, mâine ne vom pomeni în morgă. Și trebuie să recunoaștem că situația noastră este distructivă, periculoasă și foarte gravă. Nu avem nevoie de credite din Europa. Avem nevoie de prietenie, cultură și comunicare. Noi putem singuri să ne hrănim. Eu știu cum să facem ca bugetul Republicii Moldova să fie suficient pentru a realiza toate necesitățile și doleanțelor locuitorilor săi”, arată într-un comunicat de presă al Partidului.

AGORA amintește că, la 21 iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și șase luni de detenție pentru escrocherie și spălare de bani. Acesta, însă, se află în libertate chiar dacă este unul din cei mai importanți suspecți în privința fraudei bancare, figurând în ambele rapoarte Kroll.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!