Radionomy a cumpărat Winamp în 2014, la un an după ce ultima versiune oficială de Winamp 5 a fost lansată pe piaţă. În acel moment, Winamp deja rămânea în urmă, cu alternative precum iTunes şi servicii de streaming precum Spotify devenind din ce în ce mai populare datorită conţinutului uşor accesibil şi ieftin. Winamp oferea în schimb o alternativă pentru redarea fişierelor stocate local, descărcate de pe internet sau salvate de pe CD-uri audio.

Noul Winamp 6 doreşte să fie o soluţie completă pentru cei care consumă muzică în 2019. Aplicația promite să ofere integrare atât cu diverse servicii de streaming, cât şi cu servicii de stocare în cloud, cu muzica stocată local şi, nu în ultimul rând, cu tipuri noi de conţinut precum podcast-uri.

Și posturile de radio online vor fi, de asemenea, disponibile în noua aplicaţie pentru mobil. Momentan nu este clar cum vor putea fi toate acestea conectate la Winamp, însă scopul aplicaţiei este să ţină utilizatorii într-un singur loc unde au acces la tot, fără să jongleze prin mai multe aplicaţii.