„Suntem un partid puternic nu prin faptul că suntem la guvernare, dar prin capacitatea noastră extraordinară de mobilizare. Singurul partid cu membri si simpatizanți în toate localitatile Republicii Moldova. De azi mergem pe o nouă cale pe care nimeni nu a avut curajul să încerce. Este vorba despre calea Pro-Moldova, Calea pentru Moldova, pentru moldoveni”, a declarat Vlad Plahotniuc. El a adăugat că Moldova nu mai poate „tolera statutul de obiect al geo-politicii" și trebuie să decidă singură pentru sine.

Pensiile au crescut, sistemul bancar s-a stabilizat, drumurile se reconstruiesc, iar negativismul din societate a scăzut. Sunt doar câteva dintre realizările cu care s-a lăudat conducerea Partidului Democrat în cadrul Adunării Naționale care a avut loc, astăzi în inima capitalei.

Prim-ministrul Pavel Filip i-a asigurat pe cei prezenți în Piața Marii Adunări Naționale că Republica Moldova nu mai este cea mai săracă țară din Uniunea Europeană:

„Astăzi, economia țării este în creștere. Pensia media a depășit minimul de existență. Noi știm cum să mărim pensiile și în continuare. Azi inflația este sub control, iar cursul de schimb al monedei naționale este stabil. Asta pentru că am făcut reforme în domeniul bancar. Republica Moldova are un sistem bancar stabil. Se fac drumuri bune, se construiesc apeducte și canalizări, ambulanțe pentru servicii de ugență și au fost reparate capital mai multe  centre de sănătate. Negativismul din societate a scăzut, iar oamenii au început să creadă că își pot face un viitor acasă”, a declarat Pavel Filip.

Și Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că partidul din care face parte știe cum să treacă peste toate piedicile care îi apar în cale.

„Noi, moldovenii, chiar putem face lucruri bune. Putem face lucruri măreţe, și facem lucruri bune. Putem avea succes în pofida tuturor piedicilor, putem reveni din situații grele și putem merge înainte fără ezitări. Lecția cea mai importantă a guvernării Partidului Democrat este că noi știm, vrem și putem. Moldova are tot ceea ce-i trebuie pentru a reuși, iar Partidul Democrat a condus țara exact așa cum este nevoie: cu mână fermă, cu minte limpede și cu sufletul la oameni”, a subliniat Andrian Candu.

La rândul său, Președintele de Onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a menționat cursul pe care ar trebui să-l mențină Republica Moldova pentru a avea un viitor prosper:

„Noi îndemnăm oamenii să muncească și să coboare de pe baricare pentru a trăi într-o țară democratică și civilizată. Nu putem să ne mișcăm patru ani într-o direcție, și patru ani în altă direcție. Partenerii noștri așteaptă să vadă ce curs vom lua. Dacă vom merge pe calea europeană, ei sunt gata să vină, să investească. Viitorul este ideea de bază a oricărui partid, este ideea noastră de a construi o Moldova tânără și modernă”.

La finalul adunării deputatul democrat Eugen Nichiforciuc a dat citire unui angajament asumat de către formațiune.

„Noi, cei 100 000 de cetățeni moldoveni prezenți la Adunarea Națională PDM pentru Moldova, ne luăm următorul angjament: vom susține total orientarea politică „Pentru Moldova” a PDM, vom sprijini Guvernul RM, vom contribui la programele de modernizare a Moldovei lansate în ultimii ani, în special: „Drumuri bune pentru Moldova”, „Prima casă”, „Tichete de masa”, etc, vom ajuta guvernarea PDM în menținerea priorităților sectoriale asumate,  vom depunde eforturi pentru implementarea acordului de asociere RM-UE, vom fi alături de conducerea partidului în procesul de selectare a candidatților pentru algerile parlamentare, vom comunica oamenilor faptele guvernării PDM”, a declarant deputatul PD, Eugen Nichiforciuc.

Adunarea Națională a Partidului Democrat din Moldova a marcat 1000 de zile de când partidul se află în fruntea țării.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!