Solidaritate jurnalistică: Mai multe instituții media au refuzat să oglindească adunarea Partidului Democrat. Care este motivul

Solidaritate jurnalistică: Mai multe instituții media au refuzat să oglindească adunarea Partidului Democrat. Care este motivul

S-au solidarizat și au ignorat evenimentul organizat de către Partidului Democrat. Este vorba despre mai multe instituții media din Republica Moldova care astfel și-au manifestat indignarea față de atitudinea partidului de guvernare față de jurnaliști.

„În semn de solidaritate cu colegii de la Jurnal TV și TV8, care nu au acces la briefingurile PD, în semn de solidaritate cu Viorica (n.r. Tătaru, de la Ziarul de Gardă) și Anastasia Antoceanu de la Agora, care au fost azi bruscate, în semn de protest față de lipsa accesului la informație, față de lipsa de reacție a autorităților când jurnaliștii sau activiștii sunt intimidați sau batjocoriți, echipa Centrului de Investigații Jurnalistice a BOICOTAT spectacolul organizat azi de PDM în Piața Marii Adunări Naționale”, a scris jurnalista Mariana Colun pe pagina sa de Facebook.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fstefangrigorita%2Fvideos%2F2177395835604794%2F&show_text=0&width=560

Publicitate

Momentului bruscării jurnaliștilor Viorica Tătaru (Ziarul de Gardă) și Ștefan Grigoriță (diez.md)

Și echipa Centrului de Investigații Jurnalistice, inclusiv echipa portalului Anticoruptie.md, a fost azi la muncă, dar au ignorat evenimentul Partidului Democrat de lansare în campanie electorală.

„ Partidul Democrat încalcă abuziv drepturile și libertățile jurnaliștilor, refuzând accesul unor medii de informare (TV 8 și Jurnal TV) la conferințele de presă ale partidului. În ultimii ani, de când Partidul Democrat a preluat guvernarea, s-a înrăutățit considerabil accesul la informația de interes public. În ultimii ani se atestă tot mai multe presiuni asupra jurnaliștilor și instituții media care își fac profesionist munca și niciunul din cazurile de abuz asupra presei nu a fost elucidat de organele de drept și vinovații nu au fost trași la răspundere”, susține instituția.

Fotograful Constantin Grigorița a protestat într-un mod mai deosebit față de adunarea Partidului Democrat. El a postat pe Facebook câteva fotografii și a menționat că ar fi putut plasa mai multe imagini, dar nu o face în semn de solidaritate cu colegii de la TV8 și Jurnal TV și cu alți reprezentanți media cărora le-a fost limitat accesul în sediul PDM.

Și Centrul de Investigații Jurnalistice a plasat un articol prin intermediul căruia anunță că echipa CIJM a boicotat evenimentul din același motiv.

Astăzi, jurnalista AGORA, Anastasia Antoceanu, a fost îndepărtată de către ofițerii de securitate din perimetrul în care se aflau premierul, Pavel Filip, președintele Parlamentului, Adrian Candu, dar și Vlad Plahotniuc, invocând motivul unei discuții între politicieni, dar și măsuri „necesare” de securitate.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal