Merele oferite din plăcere. Agricultorul care servește trecătorii cu fructe din propria livada a povestit cum i-a venit ideea

Merele oferite din plăcere. Agricultorul care servește trecătorii cu fructe din propria livada a povestit cum i-a venit ideea

Gestul lui a stârnit un val de susținere pe rețelele de socializare. Mihai Eftodii, un livădar din Ocolina Sorocii care oferă cetățenilor merele din livada sa, fără ca să le ceară nimic în schimb, a oferit un interviu ziarului local, în care a explicat care au fost motivele pentru care el a făcut acest pas.

„Servește un măr direct de la producător. Dacă ești în drum pe traseul R14 la km 78, ai șansa de a savura din merele locale gratis”. Acesta este meseajul cu care a venit Mihai Eftodii acum o săptămână.

...

Publicitate

Foto: Tatiana Mitrofan / Observatorul de Nord

Inițiativa tânărului antreprenor i-a adus popularitatea în rândul mai multor utilizatori ai rețelelor de socializare, impresionați de gestul lui Mihai. Recent, livădar a dezvăluit motivele care l-au făcut să fie atât de generos.

„Lumea oricum oprea pe marginea traseului și rugau să culeagă două-trei mere pentru ei sau pentru copiii din mașină. Fluxul cel mai mare era în zilele de sâmbătă și duminică. Astfel a venit ideea să plasăm un container cu mere pe marginea traseului, ca lumea să servească câte un măr liber, nu neapărat să ne caute prin livadă pentru a ne cere permisiunea”, a spus Mihai, citat de ziarul Observatorul de Nord.

Alături de mesajul: „Servește un măr!”, scris pe containerul cu fructe, livădarul a pus la dispoziția călătorilor și pungi din plastic ca să poată lua câteva mere cu ei. Tânărul a spus că s-a inspirat din exemplul agricultorilor din alte țări.

„Am văzut pe rețele și experiența celor de peste hotare, când au surplus de roadă și pun pungi cu fructe și le oferă gratuit cetățenilor. Dar am văzut și un exemplu din țară, de la Ungheni. Mi se pare ceva frumos. Sincer să fiu, nu stau lângă container să văd cine oprește sau câte mere ia. Dacă sunt prin preajmă, văd că oamenii servesc și îmi arată un semn de mulțumire. Nu am pus merele pentru ca să văd dacă îmi mulțumesc sau nu, le-am oferit din plăcere, ca oamenii să guste, plus pentru a promova produsul moldovenesc, produsul nostru”, a spus Mihai Eftodii.

În prezent, livădarul este preocupat de culesul merelor, scrie sursa. Pentru că volumul recoltei depășește capacitatea de păstrare a frigiderului, o parte din mere vor fi vândute.

Anterior, și Violeta Petre din Ungheni a decis să ofere un exemplu de bunătate și generozitate. Inspirată de modelul estonian, femeia a scos la poartă mai multe pungi cu pere, pe care le-a lăsat pentru trecătorii pofticioși. Darurile erau însoțite și de un mesaj care sublinia că fructele sunt gratuite și sunt oferite din toată inima.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal