VIDEO. Cazul Khashoggi: Imagini cu sosia jurnalistului asasinat, îmbrăcată în hainele lui, la scurt timp după ce acesta ar fi fost ucis

VIDEO. Cazul Khashoggi: Imagini cu sosia jurnalistului asasinat, îmbrăcată în hainele lui, la scurt timp după ce acesta ar fi fost ucis

Unul dintre cei 15 membri ai echipei care ar fi fost trimisă la Istanbul pentru a-l asasina pe jurnalistul saudit Jamal Khashoggi a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce se plimba prin oraș îmbrăcat în hainele pe care Khashoggi le purta când a intrat în consulatul Arabiei Saudite, transmite digi24.ro.

Jurnaliștii de la CNN au obținut filmarea anchetatorilor turci. În imagini, un bărbat iese din consulat îmbrăcat în hainele lui Jamal Khashoggi, pe ușa din spate a clădirii. Bărbatul pare să fie deghizat astfel încât să semene cu jurnalistul saudit asasinat și poartă ochelari și o barbă falsă. Același bărbat este filmat, câteva ore mai târziu, în preajma Moscheei Albastre. Un oficial turc a declarat că bărbatul din imagini ar fi Mustafa al-Madani, unul dintre cei 15 membri ai echipei trimise să îl asasineze pe jurnalistul saudit.

Publicitate

După 18 zile în care a negat orice implicare în cazul dispariției lui Jamal Khashoggi, Arabia Saudită a recunoscut că acesta nu mai este în viață, dar a afirmat că jurnalistul a murit accidental, în timpul unei altercații.

Filmarea publicată pare să indice însă că autoritățile saudite ar fi încercat să creeze o diversiune. Madani, în vârstă de 57 de ani, este aproximativ de aceeași înălțime și vârstă cu Khashoggi și are o constituție asemănătoare.

Un oficial turc a declarat pentru CNN că acesta ar fi fost trimis la Istanbul pentru a fi sosia jurnalistului.

„Nu ai nevoie de o sosie pentru o interogare. Opiniile noastre nu s-au schimbat din 6 octombrie până acum. Aceasta a fost o crimă cu premeditare, iar cadavrul a fost scos din consulat”, a spus acesta.

Madani este cu 10 ani mai în vârstă decât ceilalți membri ai echipei. El a ieșit pe ușa din spate a consulatului, împreună cu un presupus complice. El pare să fie îmbrăcat în hainele pe care le purta Jamal Khashoggi când a intrat în clădire pentru a obține niște acte necesare căsătoriei.

Patru ore mai devreme, Madani este surprins pe camerele de supraveghere intrând în consulat pe ușa principală, împreună cu un complice. Salah al-Tubaiqi, șeful medicinei legale din Arabia Saudită, a intrat în consulat în aceeași zi, iar o înregistrare audio ar demonstra că acesta l-a injectat pe jurnalist cu o substanță, apoi l-a tranșat chiar într-un birou din consulat.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal