Potrivit unui comunicat de presă emis de către instituție, cazul a fost înregistrat, iar ofițerii Centrului urmează să întreprindă toate acțiunile ce se impun în vederea depistării locului aflării acestor persoane și luarea măsurilor legale în acest caz.

Din imagini se înțelege că secvența video a fost făcută de o persoană care ar face parte din acest grup, susținând că au fost înșelați de către persoanele care le-au organizat angajarea în câmpul muncii.

În acest sens, Poliția vine cu un îndemn către toți cei care au avut de pătimit de pe urma unor asemenea acțiuni să ne contacteze la numărul de telefon: 022/254998 sau să se adreseze personal pe adresa: str.V.Alecsandri nr.1, et.3, mun.Chișinău.

„Ne țin ostatici, ca pe niște sclavi”. Așa sună mesajul unor moldoveni plecați în muncă în Spania. Aceștia susțin că odată ajunși acolo au avut parte de altceva decât ceea ce li s-a promis. În acest sens, tinerii au întregistrat un material video în care sunt prezentate condițiile în care sunt ținuți și l-au transmis jurnaliștilor de la Curaj.Tv.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!