„Deşi în PD există multe persoane care consideră că limba noastră este română şi eu personal am zis-o, şi preşedintele partidului, şi preşedintele de onoare, Diacov. Dar, în acelaşi timp, există foarte mulţi cetăţeni în această ţară şi n-am să greşesc dacă spun că peste 65% din populaţia ţării consideră că limba este moldovenească”, a declarat Candu.

Oficialul a recunoscut că și în partidul din care face parte sunt persoane care consideră că limba de stat e limba moldovenească:

„Şi nu doar în partid, chiar şi în fracţiunea parlamentară. Nu avem nici posibilitatea la ora actuală să intrăm în dezbateri ample pe acest subiect, fiindcă nu facem altceva decât ajungem la un subiect care divizează societatea şi crează confruntare şi dispută în partid, fracţiune şi societate”.

 De asemenea, Candu este de părere că Unirea cu România ar aduce pericole de securitate pentru  Republica Moldova.

„Noi ne dorim unele procese de integrare şi ele cu siguranţă se vor desfăşura. Dar unire, în sensul că mâine două state se unesc, trebuie să înţelegem că există şi pericole de securitate. Ce se întâmplă cu Transnistria, cu Găgăuzia cu o parte din regiunile de nord ale ţării? Nu ne-am trezit noi cumva cu o unire doar a Chişinăului şi în rest nu neapărat război, dar confrutnare, separatism. Credeţi că noi suntem atât de siguri şi suntem în siguranţă că unii care ne sunt răuvoitori nu au pus anumite elemente de destabilizare în cazul în care noi mâine luăm o anumită decizie?” a conchis Andrian Candu.

Anterior și premierul Pavel Filip a declarat că ideea Unirii cu România se exclude.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!