„Igor Dodon îl va însoţi pe Patriarhul Kiril. Parlamentul, eu ca preşedinte al Parlamentului şi din câte înţeleg şi prim-ministrul nu se implică deloc şi nu vom avea nicio întrevedere oficală cu Patriarhul Kiril. Noi încercăm să ne detaşăm de tot ce ţine de biserică şi religie”, a declarat Candu.

În context, Andrian Candu l-a criticat pe șeful statului, Igor Dodon, pentru că se implică prea mult în subiectele legate de biserică.

„Igor Dodon vede diferit situaţia. Şi, cu regret, încălcă Constituţia atunci când se implică în chestiuni de genul acesta. Moldova este un stat laic. Biserica nu face parte din instituţia statului. Politicul nu trebuie să se amestece în treburile bisericii. Biserica se bucură de popularitate foarte mare şi locuitorii Moldovei sunt foarte ataşaţi de biserică şi eu cred că astfel de chestiuni trebuie să rămână doar la nivelul de decizii, la nivel de biserici”a conchis președintele Parlamentului. 

Patriarhul Rusiei va ajunge în Republica Moldova pe 27 octombrie, cu două zile mai târziu decât era preconizat.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!