Usatîi: „Năstase nu va fi admis la parlamentare”, iar „Șor nu va ajunge la pușcărie dacă va lua 15 mandate”

Usatîi: „Năstase nu va fi admis la parlamentare”, iar „Șor nu va ajunge la pușcărie dacă va lua 15 mandate”

Liderul PPDA, Andrei Năstase, ar putea să mai treacă odată prin scenariul de la alegerile locale noi din 2018 și să nu fie admis la alegerile parlamentare din 2019. Cel puțin, asta a declarat liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii Politica de la TV8, menționând că asta ar fi voința democratului Vlad Plahotniuc. Totodată, acesta a mai spus că primarul de Orhei, Ilan Șor, ar avea misiunea de a aduna 15 mandate pentru a evita pușcăria. Contactat de AGORA, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, a spus că „declarațiile făcute de Renato Usatîi vin în contextul în care se apropie campania electorală”.

„Andrei Năstase nu va participa la alegerile parlamentare. Așa cum nu voi participa eu. Și asta pentru că Plahotniuc mă urăște pe mine, pe Năstase, Petcov și pe Petrenco”, a declarat Renato Usatîi.

Întrebat cum va fi posibil acest lucru, fostul primar de Bălți a menționat că „dacă nu va fi fundația „Open Dialog”, o să găsească altceva”. „Pot să invoce că s-a comportat incorect în ziua alegerilor și o să-l pedepsească, de exemplu, ca să nu mai poată candida timp de doi ani. Dacă pe Maia Sandu o pot suporta, fiindcă nu vor să inițieze un conflict deschis cu americanii, Andrei Năstase este condamnat la asta. Platforma DA va participa la alegeri, iar Năstase – nu. Asta au decis și asta vor face”, a spus acesta.

Publicitate

În ceea ce-l privește pe primarul de Orhei, Usatîi a declarat că „se spune că dacă Ilan Șor nu va lua 15 mandate la parlamentare, va ajunge la pușcărie”. „Ei plănuiesc să acumuleze împreună 70 de mandate. Este vorba de Dodon, Plahotniuc și Șor. Dodon o să ia cel mult 35, n-o să-l reanimeze nicio ședință foto, nicio rugăciune”, a adăugat liderul Partidului Nostru.

PDM: „Declarațiile vin în contextul în care se apropie campania electorală”

Contactat de AGORA pentru o reacție, purtătorul de cuvânt al PDM a negat acuzațiile aduse. „Presupun că Renato Usatîi înțelege bine că are unele probleme cu electoratul său, fiindcă nu și-a îndeplinit promisiunile făcute anterior. Prin aceste atacuri și acuzații, el încearcă să restabilească încrederea simpatizanților săi”, ne-a spus Vitalie Gamurari.

Privind o eventuală excludere din cursa electorală a liderul PPDA, purtătorul de cuvânt a spus: „Nu au fost declarații despre faptul ca să fie niște restricții, ca cineva să nu participe la alegeri, și nici nu cunosc cum ar putea fi făcut acest lucru. Există Comisia Electorală Centrală, sunt procedurile”.

În ceea ce privește o eventuală alianță cu partidul lui Șor și PSRM, Vitalie Gamurari a declarat: „Nimeni nu știe care va fi rezultatul alegerilor. Alegătorul care votează pentru Partidul Șor nu este alegătorul care își vede RM pe vectorul european. Nu au fost niciodată discuții de acest gen. Astfel de declarații sunt făcute doar de către opoziție. Noi am spus mereu că PD își are vectorul său. Pro-Moldova nu presupune refuzul de la vectorul pro-european”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal