Galina Moscalciuc activează la Curtea de Apel Chișinău din decembrie 2017, fiind numită în funcție prin decretul președintelui Igor Dodon.

Din funcția deținută anterior, de magistrat la Judecătoria Buiucani, a examinat cauza penală a lui Ion Perju, polițistul învinuit de uciderea lui Valeriu Boboc în aprilie 2009, și l-a achitat. Procurorii acuzaseră atunci judecătoarea de comportament lipsit de imparțialitate față de cazul inculpatului.

Galina Moscalciuc a făcut parte din completul de judecată care l-a condamnat pe fostul prim-ministru Vlad Filat la nouă ani de închisoare.

În data de 20 aprilie 2018, Galina Moscalciuc a achitat-o pe fosta membră a Consiliului de Administrație al Moldova-Agroindbank, Stela Pahomi în dosarul escrocheriilor cu acțiunile MAIB.

Ludmila Ouș a fost numită judecător la Curtea de Apel Chișinău în august 2014, prin decretul semnat de Nicolae Timofti. La fel, a făcut parte din completul de judecată care a examinat cazul lui Vlad Filat.

Liubovi Brînza activează la Curtea de Apel din noiembrie 2015, fiind numită în funcție prin decretul lui Nicolae Timofti.

Presa scrie că, în mai 2016, judecătoarea a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare trei foști angajați ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare, acuzați de abuz în serviciu. Procurorul pe caz spunea atunci că inculpații ar fi dat mit pentru a fi achitați.

Svetlana Tizu activează în cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, începând cu februarie 2015, fiind numită în funcție prin decretul lui Nicolae Timofti. În 2015, magistrata a devenit cunoscută în toată lumea datorită pozelor sale provocatoare postate pe rețelele de socializare, fiind numită „cea mai sexy magistrată din lume”.

Victoria Hadîrcă lucrează la Judecătoria Chișinău din aprilie 2014, fiind numită în funcție, la fel, de Nicolae Timofti. Anul trecut, portalul Anticorupție a scris despre sutele de milioane de lei investiți în reparația sediilor judecătoriilor din țară. Contractele cu cea mai mare valoare, de 29 de milioane de lei, au fost încheiate de o companie înregistrată pe numele tatălui Victoriei Hadîrcă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!